Opleidingsvorm 3 - Winkelhulp (WH)
Home

Opleidingsvorm 3 – Winkelhulp (WH)

Ben je een leerling die graag mensen helpt, op een ordelijke manier kan werken, die sociaal is en goed kan rekenen en zelfstandig kan werken? Dan is de opleiding winkelhulp misschien iets voor jou.

 

In het observatiejaar krijg je 4 uur winkelhulp. Tijdens die 4 uur kan je eens proeven van de verschillende technieken en vaardigheden die je nodig hebt om in een winkel te gaan werken.

 

Wanneer je in de opleidingsfase kiest voor de afdeling winkelhulp krijg je 20 uur praktijk. In die 20 uur leer je werken met een kassa en computer, klanten bedienen, de winkelvoorraden en presentatieruimtes aanvullen. Ook worden er op regelmatige basis uitstappen naar winkels georganiseerd waardoor je een goed beeld krijgt op wat er nu echt van jou wordt verwacht.

 

In de kwalificatiefase krijg je 22 uur praktijk, waarvan een deel op de werkvloer is onder begeleiding van de vakleerkracht. Ook stages maken dan een deel uit van jouw takkenpakket. Binnen de lessen praktijk worden de aangeleerde basistechnieken verder uitgediept. Binnen de school zullen de leerlingen van de kwalificatiefase ook verantwoordelijk zijn voor de schoolwinkel, waar onder andere op school gekweekte of geproduceerde producten, worden verkocht. Zo worden de aangeleerde technieken realistischer gemaakt.